Alle activiteiten tot de zomer afgelast

Dat geldt natuurlijk ook voor Kubaard. Het dorpshuis was in navolging van de richtlijnen van het RIVM al gesloten en dat blijft tot in ieder geval 1 juni ook zo. Bijna alle buitenactiviteiten zijn geschrapt, niet alleen die in april maar ook die in mei en juni.
Dodenherdenking vindt plaats zonder publiek. Alleen het hijsen van de vlag, luiden van de klokken, twee minuten stilte en het leggen van een bloemstuk bij het monument wordt gedaan.
Het dorpsfeest gaat dit jaar niet door. Het bestuur van Dorpsbelang Kubaard en de feestcommissie vinden het namelijk niet verantwoord verplichtingen aan te gaan voor activiteiten waarvan onzeker is dat ze door kunnen gaan. De kans is namelijk aanwezig het kabinet genoodzaakt is de maatregelen tegen het coronavirus opnieuw te verlengen.
Vooralsnog gaat het ophalen van het oud papier op 2 mei en in juli wel door. Ook hierbij is het van belang om de richtlijnen van het RIVM te hanteren en 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

In Kubaard zijn er tot op heden (voor zover bekend) geen inwoners die besmet zijn met het coronavirus. Er zijn op dit moment dus ook geen inwoners die in quarantaine zitten.
Dat kan natuurlijk zo veranderen! Daarnaast heeft iedereen door alle maatregelen toch wat minder contacten met buren en dorpsgenoten. Gelukkig zijn er al mooie initiatieven gedeeld om gezamenlijk door deze crisis heen te komen. Toch bestaat ook in Kubaard het risico dat mensen vereenzamen door alle beperkingen. Het bestuur van Dorpsbelang Kubaard doet daarom de volgende oproep: Blijf een beetje op elkaar letten! Trek aan de bel (zo nodig bij Dorpsbelang) als je problemen ziet of verwacht.

Dorpsbelang Kubaard